Синоптиците предупреждават за опасно време днес. След необичайно горещото време през

...
Синоптиците предупреждават за опасно време днес. След необичайно горещото време през
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават за опасно време днес

Синоптиците предизвестяват за рисково време през днешния ден. След извънредно горещото време през последните дни – от през днешния ден ни чака бърза смяна в ситуацията. В цялата страна ще се развиват мощни гръмотевични стихии, като има условия както за градушки, по този начин и за местни наводнения. За доста области е в действие жълт, а в Кюстендил и Благоевград даже оранжев код за рисково време.

До края на седмицата времето ще бъде много по-хладно – с оптимални температури към 10-15 градуса и чести валежи от дъжд, а в планините и от сняг.

През идващите 48 часа синоптичната конюнктура на Балканите ще се утежнява. Причината е преминаващ през  полуострова средиземноморски циклон.

В Западна и Северозападна България ще стартират превалявания от дъжд. Ще духа слаб до сдържан югозападен вятър. Над Източна България и мощен – с пориви до 90-100 км/час!

Минималните температури ще се покачат и ще са сред плюс 12°С и плюс 18 °С. По-хладно ще се задържи единствено над котловинните от Западна и Централна България  – до 8-10°С.

Днес над Западна, Централна и Североизточна България ще се развива мощна купест-дъдждовна облачност. На изолирани региони преваляванията ще са интензивни, придружени  от гръмотевици, ще има условия и за градушки, а над районите с червен код – и от суперклетки.

Вятърът над западните региони ще се ориентира от северозапад  и ще стартира да нахлува леден въздух.В останалата част от страната вятърът ще се задържи от юг-югозапад и ще е до сдържан. Границата сред дъжд и сняг ще се снижи и през нощта против четвъртък ще е под 1300метра.

Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 15°-18°C в северозападните региони. Доста по-високи – до  27°-32°C, в Югоизточна България.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР